Vijf jaar sites en apps met impact!

2012 – 2017 in vogelvlucht

Vijf jaar bouwen aan sites en apps met impact! Bij Inspire ontwikkelen we al vijf jaar vooruitstrevende software die er toe doet. Samen met klanten en partners hebben we aan vele webapplicaties en mobiele apps gewerkt die significante impact hebben. Tijd voor een vogelvlucht door een selectie van ons werk van de afgelopen vijf jaar.

Januari 2017

TopiaTrainer

Begin 2017 lanceerde TopiaTeam de webapplicatie TopiaTrainer, die leerlingen uit groep 7 en 8 helpt om vol vertrouwen en goed voorbereid aan hun toetsen te beginnen. Ontwikkeld door Inspire! Met het maken van opgaven verdienen kinderen punten die ze vervolgens kunnen inruilen voor superleuke games. Zo wordt de saaie lesstof een stuk leuker en toegankelijker!

TopiaTrainer bereidt 9.728 kinderen voor op de eindtoetsen van het primair onderwijs.
TopiaTrainer feature 1

December 2016

Dr. Leo Kannerhuis

In 2016 ontwikkelde het Dr. Leo Kannerhuis samen met Inspire de app “Leo”, een guided tour door het behandeltraject voor mensen met autisme. Met deze app wordt het rendement van behandelingen hoger en gaat de doorlooptijd omlaag. Gebruik van “Leo” heeft een positief effect op zowel het resultaat van de behandeling als het dagelijks leven van de patiënt.

Mobiele app geeft patiënten inzicht in hun behandeltraject.
Leo app behandelmodules

Mei 2016

Friddo

In opdracht van Friddo ontwikkelde Inspire een unieke app die ouders helpt om knutsels van hun kinderen te fotograferen, te verrijken en langdurig op te slaan. Je kunt via Friddo zelfs een album van de mooiste knutsels maken. Een geweldige manier om al die kinderknutsels voor altijd te bewaren en herbeleven.

Mobiele app stelt iedere maand 2.231 knutselwerkjes veilig.
Friddo
Friddo feature 2

Maart 2016

Nieuwe versie Elsevier Journal Insights. 

In 2016 ontwikkelden we ook de nieuwe versie van Journal Insights voor Elsevier. Een geavanceerde webapplicatie die inzicht geeft in de ‘key metrics’ van ruim tweeduizend wetenschappelijke journals uit het portfolio van Elsevier. Die inzichten helpen wetenschappers om hun publicaties bij de juiste journal aan te bieden. Journal Insights wordt maandelijks door meer dan 40.000 mensen uit de hele wereld bezocht.

Webapplicatie geeft maandelijks 44.131 wetenschappers inzicht.
Elsevier primary screenshot

Augustus 2015

Blink Educatie

Voor Blink Educatie ontwikkelden we in 2014 de intelligente, adaptieve werkwoord-
spellingsapp bij Plot26, een lesmethode Nederlands die leren leuk én spannend maakt. Leerlingen vinden spelling vaak saai en onbelangrijk. Deze app biedt de spellingslessen in een vorm aan die zowel aantrekkelijk als intelligent is. Met slimme feedback en leuke gaming elementen.

Webapplicatie leert 8.354 leerlingen spellen.
Blink Educatie

Juni 2015

Inspire verhuist naar de oude leeszaal in de binnenstad van Utrecht.

Inspire

December 2014

Hart Island Project

In 2014 deden we een heel bijzonder project voor het Amerikaanse Hart Island Project. Samen met Studio Airport werkten we aan hartisland.net, een website die als doel heeft overledenen die op Hart Island bij New York begraven liggen uit de anonimiteit te halen. De digitale gedenkplaats die ‘The Travelling Cloud Museum’ wordt genoemd, vertelt in woord en beeld het verhaal van Hart Island en de ruim 65.000 mensen die er sinds 1980 begraven zijn.

Website geeft 65.801 overledenen een gezicht.

Januari 2014

Calibris

Voor Calibris maakten we een meettool waarmee organisaties zelf aan de slag kunnen om het leerklimaat te verbeteren. Met de online applicatie kunnen eenvoudig enquêtes uitgezet worden onder medewerkers. De analyse van de  enquêteresultaten geeft klanten van Calibris continu inzicht in het leerklimaat binnen de eigen organisatie.

Online meettool helpt 1.721 mensen om het leerklimaat in hun organisatie te verbeteren.
Calibris primary screenshot 1

Juni 2013

Eerste versie Kanker.nl

Eén van onze eerste projecten was de realisatie van kanker.nl, een uniek en vernieuwend platform dat expertinformatie biedt én mensen verbindt. Deze geavanceerde website bracht de informatievoorziening voor kankerpatiënten en hun naasten naar een nieuw niveau. En we ontwikkelen nog steeds door aan kanker.nl! Inmiddels telt dit zorgplatform 21.000 geregistreerde gebruikers en wordt de site 300.000 keer per maand bezocht.

Sociaal platform biedt maandelijks 299.692 mensen betrouwbare informatie en lotgenotencontact.
Kanker.nl Bibliotheek

Januari 2013

Inspire vestigt zich aan de Rembrandtkade 36 in Utrecht.

Maart 2012

Het Inspire team bestaat begin 2012 uit Floris, David, Garm en Dirk, aangevuld met 7 freelance developers.

Januari 2012

Inspire wordt opgericht...

We zijn ontzettend blij dat we vijf jaar lang zulke mooie projecten voor geweldige opdrachtgevers mogen uitvoeren. En ondertussen staan er alweer allerlei nieuwe websites en apps in de steigers! Een app om mensen met kanker-gerelateerde vermoeidheidsklachten te behandelen, een prachtig leerplatform voor een educatieve uitgeverij en diverse apps voor onderwijsinstellingen en goede doelen.

Werk dat dagelijks mensen raakt, dat is wat ons inspireert!