Informatiebeveiliging

Inspire is ISO 27001 gecertificeerd. Dit betekent dat wij tijdens het complete proces, van eerste kennismaking tot de lancering van de website of app, aantoonbaar zorgvuldig met privacy en informatiebeveiliging omgaan.

Het belang van informatiebeveiliging

Inspire ontwikkelt digitale producten voor sectoren waar informatiebeveiliging van groot belang is. Zo ontwikkelen we apps voor de zorg, waar vaak met gevoelige data wordt gewerkt. Omdat informatiebeveiliging en privacy bij de ontwikkeling van software steeds belangrijkere thema’s zijn, vinden wij het cruciaal om onze werkwijze door een onafhankelijke partij te laten controleren en aantoonbaar aan de internationale norm voor informatiebeveiliging te voldoen.

We willen immers dat onze opdrachtgevers er gerust op kunnen zijn dat Inspire op een veilige en betrouwbare manier met persoonsgegevens en andere gevoelige data werkt. Het ISO 27001 certificaat bevestigt dat.

Informatiebeveiliging

ISO 27001

De ISO 27001:2013 norm heeft als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie en informatiesystemen te waarborgen. Met het ISO 27001 certificaat toont een organisatie aan dat zij belangrijke voorzorgsmaatregelen heeft genomen om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen op het gebied van veilig personeel, fysieke en logische toegangsbeveiliging, cryptografie, bedrijfscontinuïteit, het voldoen aan wet- en regelgeving, leveranciersmanagement en het gebruik van veilige informatiesystemen. Het certificaat wordt behaald nadat een externe audit door een certificerende instantie succesvol is doorlopen.

Sprinten naar succes

Inzicht in het ontwikkelproces van moderne sites en apps? Meer over de werkwijze van Inspire?

Download e-book

Wat betekent het certificaat in de praktijk?

Het behalen van het ISO 270001 certificaat betekent in de praktijk dat Inspire tijdens het complete proces, van eerste kennismaking met een opdrachtgever tot lancering van een site of app, aantoonbaar veilig werkt. Het ISO 270001 certificaat toont dus aan dat Inspire bewezen aandacht voor en kennis van privacy en informatiebeveiliging heeft. Omdat we jaarlijks door een externe auditor worden gecontroleerd, hebben onze opdrachtgevers de garantie dat deze thema’s altijd scherp op ons netvlies blijven.

 

Interesse?

Wil je meer weten over de certificering? Of een veilige site of app laten bouwen? Wij denken graag met je mee.

Contact
Blijf op de hoogte Vul je gegevens in en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief.
Meld je aan